Ce este hemocromatoza?
     media: 5.00 din 2 voturi

Hemocromatoza este o boala cauzata de existenta in cantitati prea mari a fierului in organism. Corpul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, dar cand acesta se gaseste in cantitati prea mari, inima si ficatul pot fi afectate.
Cele mai multe tipuri de hemocromatoza sunt mostenite, dar exista cazuri semnificative cand oamenii sufera de aceasta boala din cauza uor transfuzii de sange repetate, din diverse probleme ale sangelui, ficatului, din cauza alcoolismului sau luarii prea multor suplimente de fier. Barbatii sunt mai predispusi in a avea aceasta boala, deoarece femeile pierd din fier la menstruatie sau in timpul sarcinii.

Simptome specifice:

- oboseala
- slabiciune in corp
- durere de articulatii
- pierdere in greutate
- dureri abdominale
- apetit sexual sazut
- schimbari ale nuantei pielii (devine mai inchisa)
- urinare mai frecventa decat de obicei

Tratament
Tratamentul timpuriu poate ameliora simptomele si poate preveni distrugerea ficatului, inimii sau a altor organe. S-ar putea sa fie nevoie de eliminarea sangelui in exteror prin interventii venoase in mod constant. Unele persoane vor trebui sa practice acest tratament pentru tot restul vietii lor. In alte cazuri se pot administra medicamente care sa adune excesul de fier din organism si sa favorizeze eliminarea lui prin urina. Daca ati fost diagnosticat cu hemocromatoza, nu consumati prea multa vitamina C deoarece aceasta poate cauza absorbtia in cantitati mari, de fier din alimentatie.

Desi boala este destul de rara, este nevoie sa acordam mai multa atentie excesului de fier din corp si alimentatiei bogate in fier.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare